Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Wisby Julbrygd

Vår Julbrygd passar lika bra till sillinläggningarna och lammfiolen som till dadlarna framför brasan. Underjäst vid låg temperatur för att främja de finstämda smaktonerna. I ölet samsas björkvedsrökt pilsnermalt med karamellmalt. Humleblomman är signerad tysk Hallertau Magnum, brittisk Challenger och amerikansk Amarillo. Använd ett tulpanformat ölglas. Servera ölen vid 10 –15 C° och häll upp ölen så att en skumkrona som är tre till fyra centimeter tjock bildas. God Jul!

Smakprofil

Utseende: Mörk bärnstensfärg. 
Doft: Rik malt och humlearomatisk doft med inslag av knäckkola, mogna hallon, torkade fikon samt en liten rökaktig karaktär. 
Smak: Markerad fyllighet och humlebeska med en balanserad sötma samt en lång, fruktig eftersmak med små, rökaktiga toner.

Beska

Fyllighet

Sötma

Lager

Lager är underjäst och den vanligaste sortens öl. Ordet kommer från tyskans ord för att lagra, och lageröl tål mycket riktigt lagring bättre än överjästa öler. Jäsningen av lager sker vid låg temperatur – mellan 6 och 12 grader. Jäsningen är långsammare än vid ett överjäst öl. Jästcellerna sjunker ner till botten. Det finns olika sorters lager – den mörka med mycket maltarom, den ljusa med tydlig humlebeska och en som ligger mellan de båda andra och har en lite sötare smak.
Mer från vårt bryggeri

Bushveld Bulldog

Red October

Easy Rider Bulldog non-alcoholic IPA

Melon Wit

Brutal Bulldog Double IPA

Sitting Bulldog IPA

Wisby Oaked Porter

Sleepy Bulldog Summer Pale Ale Eko

Wisby Hopfenwisser Weisse

Valkyrians Välkomst

Sleepy Bulldog Best Bitter

Wisby Påsköl

Shogun Bulldog JIPA

Daredevil Bulldog Peoples IPA

Wisby Pils

Sleepy Bulldog Winter Ale

Wisby Mörk

Källartrollet

Wisby Winter Weissbock

Frosty Bulldog Seasonal Ale

Great White Bulldog Wheat IPA

Wisby Stout

Wisby Klosteröl

Wisby Weisse

Wisby Julbrygd

Sleepy Bulldog Pale Ale