Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Bushveld Bulldog

Bushveld Bulldog är en IPA med bara sydafrikansk humle. Humlesorterna Southern Promise, Southern Star, Southern Dawn och Southern Passion ger Bushveld Bulldog sin citrusfruktiga doft och smak av mogen apelsin, passionsfrukt och en fin knäckig ton. Den gyllene färgen kommer från vår egen bulldogmalt, som framställs av korn odlat på södra Gotland. Bästa sättet att avnjuta Bushveld bulldog är ur ett tulpanformat glas för ölsorter med lite högre alkoholstyrka. Servera ölen vid en temperatur på 8 – 12 C°

Smakprofil

Southern Passion är den mest aromatiska humlen som tagits fram i Sydafrika. Den ger en hel del smak och en arom som liknar fläder och citrusfrukter. Du känner också en del tropisk frukt som aprikos och ananas. En fyllig kropp balanserar beskan och resultatet blir en saftigare IPA i stil med vår Great White Bulldog. 

IPA

Benämningen India Pale Ale är, som framgår av namnet, en ale med karaktäristiska humlefruktiga toner, kraftig beska samt en markerad fyllighet som kommer av en relativt hög stamvörtstyrka. Den höga stamvörtstyrkan innebär i sin tur att alkoholhalten i de flesta fall är betydligt högre än i andra ales. IPA kom till under sent 1700-tal när handelsförbindelserna mellan Indien och England krävde ett öl som kunde hålla sig fräscht under den långa resan. Då brygdes ett hårt humlat öl med högre alkoholhalt.
Mer från vårt bryggeri

Shogun Bulldog JIPA

Wisby Julbrygd

Melon Wit

Källartrollet

Sleepy Bulldog Winter Ale

Wisby Klosteröl

Sleepy Bulldog Summer Pale Ale Eko

Wisby Oaked Porter

Red October

Bushveld Bulldog

Great White Bulldog Wheat IPA

Wisby Weisse

Sleepy Bulldog Pale Ale

Daredevil Bulldog Peoples IPA

Valkyrians Välkomst

Brutal Bulldog Double IPA

Wisby Pils

Easy Rider Bulldog non-alcoholic IPA

Sitting Bulldog IPA

Wisby Stout

Wisby Mörk

Sleepy Bulldog Best Bitter

Wisby Påsköl