Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Daredevil Bulldog Peoples IPA

En humledoftande, gotländsk IPA med lite lägre alkoholstyrka, men desto mer smak. Här ryms sommarens dofter av nyslaget hö och tropiska smaker står sida vid sida med beskan.  

Smakprofil

Utseende: Bärnstensfärgat öl toppad av en molnvit skumkrona. 
Doft: En riklig humledoft där ananas och grapefrukt är utmärkande. Dova toner av nyslaget hö gömmer sig elegant i bakgrunden tillsammans med mjuka malttoner. 
Smak: En tydlig beska vid första anslaget som snabbt kompletteras med härlig tropisk frukt och citrus. En fullsmakande session IPA av modernt snitt.

Session - IPA

Det står inte helt klart vart begreppet ”session” från början kommer. Men det påstås att det grundades under första världskriget. Arbetarna i fabrikerna som producerade ammunition och dylikt åt de allierade styrkorna hade under en tidsbestämd period under dagen, en ”session”, rätt att dricka en öl med lägre alkoholhalt. Detta för att inte vara allt för påverkade när de sedan var tillbaka på jobbet.
I dag kan man gott och gott säga att det är en alkoholsvagare öl. I detta fall en IPA med klassisk humlekaraktär, fast med en lägre alkoholstyrka än en typisk India Pale Ale.
Mer från vårt bryggeri

Wisby Stout

Melon Wit

Wisby Mörk

Wisby Pils

Brutal Bulldog Double IPA

Shogun Bulldog JIPA

Bushveld Bulldog

Wisby Weisse

Wisby Påsköl

Great White Bulldog Wheat IPA

Sitting Bulldog IPA

Valkyrians Välkomst

Sleepy Bulldog Pale Ale

Wisby Klosteröl

Källartrollet

Daredevil Bulldog Peoples IPA

Sleepy Bulldog Winter Ale

Sleepy Bulldog Best Bitter

Red October

Sleepy Bulldog Summer Pale Ale Eko

Wisby Julbrygd

Easy Rider Bulldog non-alcoholic IPA

Wisby Oaked Porter