Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Källartrollet

Källartrollet är ett smakfullt ofiltrerat lageröl i tysk kellerbierstil. En fyllig och gyllene brygd smaksatt med generösa givor magnum- och saazhumle. Maltkroppen a?r signerad vår egen Pale Ale-malt och Carahell. Pale Ale-malten är odlad på Gotland och framtagen speciellt för Gotlands Bryggeri i samarbete med jordbrukarfamiljen Hansson i Alva socken. Källartrollet finns bara på fat. Bästa sättet att avnjuta Källartrollet är ur ett tulpanformat glas. Servera ölen vid en temperatur på 10 till 12 C°.

Smakprofil

Utseende: Ofiltrerat grumlig med en ljusare nyans av bärnstensfärg. Doft: En riklig humlefruktig doft med behagligt maltiga inslag av honung, ljust bröd och blommor. Smak: Smaken är friskt och lätt örtig med en behaglig beska som tillsammans med jästen ger en lång och balanserad eftersmak.

Kellerbier

Kellerbier eller Zwickelbier som den ibland kallas är en tysk öltyp. Ett friskt lageröl som oftast är både ofiltrerat och opastöriserat och som kan vara antingen överjäst eller underjäst. Namnet Kellerbier kan direkt översättas till källaröl och kan ha sin förklaring i ölets låga lagringstemperatur där det ursprungligen förvarades i källaren.
Mer från vårt bryggeri

Sleepy Bulldog Pale Ale

Wisby Julbrygd

Sitting Bulldog IPA

Wisby Oaked Porter

Sleepy Bulldog Best Bitter

Sleepy Bulldog Summer Pale Ale Eko

Red October

Frosty Bulldog Seasonal Ale

Daredevil Bulldog Peoples IPA

Melon Wit

Wisby Påsköl

Brutal Bulldog Double IPA

Wisby Pils

Easy Rider Bulldog non-alcoholic IPA

Valkyrians Välkomst

Great White Bulldog Wheat IPA

Wisby Hopfenwisser Weisse

Shogun Bulldog JIPA

Wisby Winter Weissbock

Bushveld Bulldog

Wisby Weisse

Källartrollet

Wisby Stout

Wisby Klosteröl

Wisby Mörk

Sleepy Bulldog Winter Ale