Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Källartrollet

Källartrollet är ett smakfullt ofiltrerat lageröl i tysk kellerbierstil. En fyllig och gyllene brygd smaksatt med generösa givor magnum- och saazhumle. Maltkroppen a?r signerad vår egen Pale Ale-malt och Carahell. Pale Ale-malten är odlad på Gotland och framtagen speciellt för Gotlands Bryggeri i samarbete med jordbrukarfamiljen Hansson i Alva socken. Källartrollet finns bara på fat. Bästa sättet att avnjuta Källartrollet är ur ett tulpanformat glas. Servera ölen vid en temperatur på 10 till 12 C°.

Smakprofil

Utseende: Ofiltrerat grumlig med en ljusare nyans av bärnstensfärg. Doft: En riklig humlefruktig doft med behagligt maltiga inslag av honung, ljust bröd och blommor. Smak: Smaken är friskt och lätt örtig med en behaglig beska som tillsammans med jästen ger en lång och balanserad eftersmak.

Kellerbier

Kellerbier eller Zwickelbier som den ibland kallas är en tysk öltyp. Ett friskt lageröl som oftast är både ofiltrerat och opastöriserat och som kan vara antingen överjäst eller underjäst. Namnet Kellerbier kan direkt översättas till källaröl och kan ha sin förklaring i ölets låga lagringstemperatur där det ursprungligen förvarades i källaren.
Mer från vårt bryggeri

Frosty Bulldog Seasonal Ale

Melon Wit

Bushveld Bulldog

Wisby Påsköl

Shogun Bulldog JIPA

Easy Rider Bulldog non-alcoholic IPA

Brutal Bulldog Double IPA

Sitting Bulldog IPA

Wisby Weisse

Källartrollet

Wisby Oaked Porter

Wisby Hopfenwisser Weisse

Wisby Julbrygd

Sleepy Bulldog Summer Pale Ale Eko

Valkyrians Välkomst

Red October

Sleepy Bulldog Pale Ale

Wisby Stout

Great White Bulldog Wheat IPA

Wisby Winter Weissbock

Wisby Klosteröl

Sleepy Bulldog Best Bitter

Sleepy Bulldog Winter Ale

Wisby Pils

Wisby Mörk

Daredevil Bulldog Peoples IPA