Bolagets choucroute

För 4 personer
Avnjutes tillsammans med en Great White Bulldog.

1 burk surkål
1 gul strimlad lök,
½ dl ankfett
1 tsk hel kummin
3 st lagerblad
3 dl vatten
3 dl vitt vin
2 msk ljus kalvfond
Schalottenlöksvinäger
Socker
Salt och peppar efter smak
 
Spola surkålen under rinnande vatten i en sil, i 15 minuter. Fräs lök, kummin och lagerblad i ankfettet i 5 till 10 minuter. Häll i surkålen, blanda runt och slå på vin och vatten, sjud sedan surkålen i två till tre timmar tills de mesta av vätskan har kokat bort. Smaka upp surkålen med resten av ingredienserna. Servera med dijonsenap och varför inte en långbakad fläsksida? På Bolaget bakar vi fläsksidan på 80 grader i 16 timmar, så börja gärna med fläsksidan dagen innan och låt den baka över natten.

Ät tillsammans med en Great White Bulldog.