Bolagets ostron med nötkaka till efterrätt

För 6 till 8 personer
Avnjutes tillsammans med en Wisby stout

Huvudrätt:
Ostron, gärna Fines de Claire och till det en Wisby stout.

Dessert:
Hasselnötskaka med kaffe- och chokladmousse och en gräddfilspannacotta. Till det en Wisby Oaked Porter.

Hasselnötskaka – 210 grader, ca 10 min
20 g rostade hasselnötter
35 g smör
35 g mörk choklad
30 g socker
30 g farinsocker
30 g ägg (ca ½)
35 g mjöl
0,5 cl cognac
Smält ihop smör och mörk choklad. Vänd sedan ner ägget. Blanda ner resterande ingredienser. Häll smeten i en smord form eller en form med bakplåtspapper. Strö över nötter. Baka i ugn på 210 grader i cirka 10 minuter.

Kaffe- och chokladmousse
1 dl grädde
50 g mjölkchoklad
1,5 g kaffepulver
0.8 cl cognac
Värm grädden med kaffepulvret så att det blandar sig. Smält ner chokladen i den varma grädden. Smaksätt med cognac och vispa sedan det hela med elvisp.
 
Gräddfilspannacotta
¼ vaniljstång
0.75 dl grädde
37 g socker
1 st gelatinblad
1.75 dl gräddfil
Koka upp grädde, vaniljstång och socker. Låt svalna något och lägg i gelatinet. Vänd ner gräddfilen när det svalnat ytterligare lite.
Avnjut desserten med ett litet glas Wisby Oaked Porter.

Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.