Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Nu släpps Wisby Berliner i begränsad upplaga!

1/1

Lagom till sommaren kommer Wisby Berliner – vår gotländska tolkning av den syrliga ölsorten Berliner Weisse, som vi topat med tydliga toner av fläder. Precis som förra årets favorit Melon Wit släpps Wisby Berliner endast i en begränsad upplaga på restauranger och hos Systembolaget nu under sommaren.

– Vi har länge velat göra en syrlig öl och nu tycker vi tiden är mogen att lansera vår version. Vi har hämtat inspiration från den traditionella ölstilen Berliner Weisse som många fått upp ögonen för genom det ökade intresset för suröl. I vår tolkning har vi dessutom använt lite fläder för att ge denna törstsläckande ölstil en extra dimension, säger Joakim Eneqvist som är en av våra tre bryggmästare.

Den friska smakbilden hos Wisby Berliner domineras av en stram syra som vägs upp av en lätt sötma från malten. Flädern känns igen i eftersmaken och tillsammans med syrligheten ger det en fyllig känsla. Det är dessutom en av få öl som går bra att dricka ur sugrör.

Wisby Berliner har utvecklats och bryggts hos oss på S:t Hansgatan 47 i Visby med hantverksmässiga traditioner. För att skapa den här sorten av syrlig öl krävs det nämligen en speciell bryggteknik förklarar Joakim:

– Wisby Berliner bryggs med ett par specialmoment för att göra den syrlig och tillföra fläder. Syran kommer från syrad malt som enkelt uttryckt fått bada i mjölksyra, vilket var ett sätt för tyskarna att kunna justera surheten utan att kringgå renhetslagarna. Sen kryddar vi allt med torkade fläderblommor för att ge rätt smak.

Wisby Berliner (5,0%) ingår i vårt tillfälliga sortiment för Wisby-serien och bryggs i begränsad upplaga. 

Och självklart finns den att beställa på från Systembolaget (artikelnummer 32889) här!