Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Bolagets Choucroute

Bolagets Choucroute

För 4 personer
Avnjutes tillsammans med en Great White Bulldog.


1 burk surkål 
1 gul strimlad lök, 
½ dl ankfett 
1 tsk hel kummin 
3 st lagerblad 
3 dl vatten 
3 dl vitt vin 
2 msk ljus kalvfond 
Schalottenlöksvinäger 
Socker 
Salt och peppar efter smak 
 
Spola surkålen under rinnande vatten i en sil, i 15 minuter. Fräs lök, kummin och lagerblad i ankfettet i 5 till 10 minuter. Häll i surkålen, blanda runt och slå på vin och vatten, sjud sedan surkålen i två till tre timmar tills de mesta av vätskan har kokat bort. Smaka upp surkålen med resten av ingredienserna. Servera med dijonsenap och varför inte en långbakad fläsksida? På Bolaget bakar vi fläsksidan på 80 grader i 16 timmar, så börja gärna med fläsksidan dagen innan och låt den baka över natten.  

Ät tillsammans med en Great White Bulldog.

Dela

Och vinnarna är...

Easy Rider tar inga genvägar

Grå Gåsen – Känd från TV