Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Jessens saluhalls
Pasta med Saint Agursås

Jessens saluhalls Pasta med Saint Agursås

En enkel men otroligt läcker vegetarisk rätt med massor av smaker. Önskar man kött till passar det utmärkt med några skivor lufttorkad skinka. 

För 4 personer
Avnjutes med en Brutal Bulldog IPA

Ingredienser

100 g Saint Agur
½ gul lök
½ dl vitt vin
2 dl grädde
½ dl kalvbuljong
25 g smör
Salt
Peppar
Parmesan, helst 3-årig
God äggpasta
Grillad inlagd kronärtskocka (valfritt)
Ruccola eller persilja till garnering

Så här gör du:

Finhacka och stek löken i smöret utan att den får färg. Tillsätt vin, koka upp. Tillsätt grädde, Saint Agur och kalvbuljong. Koka upp så att allt blandas väl och osten smälter helt. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan al dente. Vänd ihop med såsen och lägg upp på ett stort fat. Garnera med nyriven parmesanost, lite grönt, några drag med svartpeppar och några stänk av din bästa olivolja. 

Dela

Grå gåsens confiterade grissida

Grå gåsens ansjovisrulle

Jessens saluhalls Pasta Pimentón