Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Sleepy Bulldog Winter Ale

I Sleepy Bulldog Winter Ale använder vi oss av Galaxyhumle från Australien, en humlesort vi förmodligen var först att använda i Sverige. Njut av mötet mellan den mörkrostade karaktären från en äkta Brown Ale och fylligheten från den svenska julölstraditionen. För att maximera upplevelsen har vi adderat Nelson Sauvin från Nya Zeeland. Sleepy Bulldog Winter Ale är en säsongsprodukt. Servera ölen vid en temperatur på 10-12 grader, för bästa upplevelse. Inte lägre än 8 C°.

Smakprofil

Utseende: Mörk, vinröd färg.
Doft: Humlefruktig doft med inslag av ananas, apelsin marmelad och svarta vinbär samt utpräglad mörkrostad maltarom som påminner om espresso. 
Smak: Tydlig men balanserad beska samt påtaglig maltfyllighet med lång eftersmak som påminner och kaffe och choklad.

Beska

Fyllighet

Sötma

Ale

Ale är ett överjäst öl som har sitt ursprung i England. Överjäst öl bryggs vid högre temperatur än de underjästa, ca 12 grader. Jästen flyter då upp till ytan, vilket ger alen en mild men komplex smakkaraktär och mjuka bubblor. Ett tjockt jässkum bildas överst på jäskaret vilket gett upphov till begreppet överjäst. Vanligast är att man använder en malt av korn, men det förekommer även ale på vete-, råg- eller havremalt.
Mer från vårt bryggeri

Daredevil Bulldog Peoples IPA

Wisby Påsköl

Red October

Wisby Pils

Wisby Stout

Valkyrians Välkomst

Bushveld Bulldog

Melon Wit

Sitting Bulldog IPA

Great White Bulldog Wheat IPA

Sleepy Bulldog Pale Ale

Wisby Julbrygd

Sleepy Bulldog Summer Pale Ale Eko

Easy Rider Bulldog non-alcoholic IPA

Sleepy Bulldog Winter Ale

Wisby Weisse

Shogun Bulldog JIPA

Wisby Mörk

Sleepy Bulldog Best Bitter

Källartrollet

Brutal Bulldog Double IPA

Wisby Oaked Porter

Wisby Klosteröl