Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Valkyrians Välkomst

Specialbrygden Valkyrians välkomst är ett Barley Wine som har lagrats på Sauternefat. Den har fått sitt namn efter de kvinnliga andeväsnen, Valkyriorna som finns avbildade på flera gotländska bildstenar. 

Smakprofil

Ett Barley wine, som lagrats länge på sauternesfat. Valkyrian kännetecknas av den tydliga botrytiskaraktären i både doft och smak. Toner av honung, aprikos, torkad frukt tillsammans med en hög maltsötma, ger ett mycket spännande barley wine. Valkyrians Välkomst kan tänkas gå väl ihop med söta desserter, som till exempel crème brûlée med sina vaniljtoner och sin krispiga sockeryta.

Barley wine

Barley wine har en hög alkoholhalt på mellan 8 och 12 volymprocent och med en vörtstyrka upp till 1.120. Det är den höga alkoholhalten som gör att det benämns "vin", men eftersom det tillverkas av malt och inte av druvor rör det sig om öl.
Det finns två sorters barley wine. Dels den amerikanska, som oftast är mer humlad och bitter och bärnstensfärgad eller ljusbrun i färgen. Dels den engelska varianten som oftast är mindre bitter och mindre humlad, men som kan variera i färgen från gyllenröd till nästan helt svart.
Mer från vårt bryggeri

Wisby Klosteröl

Källartrollet

Great White Bulldog Wheat IPA

Bushveld Bulldog

Brutal Bulldog Double IPA

Sleepy Bulldog Winter Ale

Sleepy Bulldog Summer Pale Ale Eko

Melon Wit

Sleepy Bulldog Pale Ale

Daredevil Bulldog Peoples IPA

Wisby Oaked Porter

Wisby Weisse

Red October

Wisby Julbrygd

Wisby Mörk

Wisby Påsköl

Sitting Bulldog IPA

Valkyrians Välkomst

Wisby Stout

Sleepy Bulldog Best Bitter

Easy Rider Bulldog non-alcoholic IPA

Shogun Bulldog JIPA

Wisby Pils