Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Red October

Red October får mycket av sin smak från blandningen mellan den östeuropeiska Saazerhumlen och den amerikanska Amarillohumlen.Vår moderna tolkning av det klassiska oktoberfestölet erbjuder det bästa av två världar. Ett kraftfullt öl! Red October är en säsongsprodukt.

Pris
20:50
Artikelnummer
89864

Smakprofil

Utseende: Röd kopparfärg.
Doft: Tydlig arom av rostad malt med inslag av torkade frukter samt örter.
Smak: Markerad fyllighet och bestämd humlebeska som kombineras med ett litet inslag av maltsötma samt en lång eftersmak av ljus kola och torkade frukter.

Fakta – Lager

Lager är underjäst och den vanligaste sortens öl. Ordet kommer från tyskans ord för att lagra, och lageröl tål mycket riktigt lagring bättre än överjästa öler. Jäsningen av lager sker vid låg temperatur – mellan 6 och 12 grader. Jäsningen är långsammare än vid ett överjäst öl. Jästcellerna sjunker ner till botten. Det finns olika sorters lager – den mörka med mycket maltarom, den ljusa med tydlig humlebeska och en som ligger mellan de båda andra och har en lite sötare smak.


Stamvört (P)
15,1
Restextrakt (% vikt)
3,2
Alkohol (% volym)
6%
Färg (EBC)
50
Beska
30
TILLVERKNINGSMETOD

Efter avslutad bryggning kyls vörten ner till 9 C° varpå jästen tillsätts. Jäsningen pågår under 12 dagar och låter samtidigt temperaturen stiga till 14 C°. När jäsning är avklarad, kyls grönölet ner till 0 C° och det får mogna i ytterligare 2 veckor.


Relaterade