Wisby Klosteröl

Klosterölet såg dagens ljus år 1995 då Gotlands Bryggeri invigdes. Det var den svenska marknadens första färsköl som fått stå som stilbildare för andra svenska färsköl. Malten kommer både från Sverige och Finland. Humlen från Tyskland och USA. Jästen från skotska höglandet och det unika vattnet från Gotland. Resultatet är stilbildande!

Smakprofil

Utseende: Tjock, något dimmig, kopparfärgad ton.
Doft: Kombinerad maltaromatisk och fruktig doft, påminnande om aprikos och passionsfrukt.
Smak: Balanserad fyllighet och humlebeska och lång, fruktig samt maltrostad eftersmak.

BESKA

FYLLIGHET

SÖTMA

Färsköl

Färsköl är en produkt som direkt efter avslutad mognad i lagertanken, tappas på flaska utan filtrering eller pastörisering. Därför har den sin karaktäristiska jästfällning kvar i flaskan som uppenbarar sig som en slöja när du häller upp ölen i glaset.


Pris
19:10
Artikelnummer
1400
HITTA PÅ SYSTEMBOLAGET
Stamvört (P)
12,5
Restextrakt (% vikt)
3,2
Alkohol (% volym)
5,0%
Färg (EBC)
17
Beska
25
TILLVERKNINGSMETOD

Huvudjäsningen pågår under 10 dagar från 18 C° till 22 C° Efter avslutad jäsning, pumpas brygden till lagertank där den får mogna i 3 veckor i 0 C°.


Relaterade