Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Guldbågen står för god ölkultur

Varje år delar vi ut priset Guldbågen till fyra krögare, som under året arbetat lite extra med att föra fram ölkultur i allmänhet och Gotländsk ölkultur genom våra brygder, i synnerhet. Pristagarna är fördelade på fyra regioner – norr, öst, mellan och sydväst.

Guldbågen är ett sätt för oss att verkligen lyfta fram de som står för en stor del av vårt möte med kunderna.– Våra krögare är ju den yttersta spetsen av vår ambition. Om de förmedlar en vital ölkultur och kommunicerar vår bryggarglädje så har vi bästa möjliga förutsättningar att ge kunden en större upplevelse och det är just kärnan i det vi vill erbjuda – största möjliga ölupplevelse, säger vår vd och bryggmästare, Johan Spendrup.

Vinnarna får, förutom en resa till Gotland, besök på bryggeriet och en fin middag på Johan Målares hus, en vacker nål i 18 karats guld. Den är framtagen av smyckesdesignern Annika Gustavsson, som har sin ateljé bara ett stenkast från bryggeriet, på S:t Hansgatan i Visby. Förra årets vinnare: Lottas Krog & Pub, Restaurang 2112, Brasserie Fridolf och den klassiska Visbyrestaurangen, G:a Masters, har alla just den passion för ölkultur som vi uppmuntrar och brinner för.

Vi har inlett processen med att hitta de tre nominerade krogarna från varje region och ser fram emot att få dela ut Guldbågen till fler passionerade ölambassadörer, 2017.