Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Johan Spendrup domare på Meiningers International Craft Beer Awards 2017

Johan är en av de 70 domarna som kommer från bryggeribranschen, är sommelierer eller journalister med inriktning på öl. Domarna delas in i mindre grupper om fem till sju deltagare och under ledning av huvuddomare Christian Wolf provas ölerna tematiskt och blint. Ölet provas och poängsätts efter utseende, smak, arom, hur stiltypisk den är och helhetsintrycket. De olika brygderna betygssätts på en 100-poängskala därefter följer en ren sensorisk provning där ölet beskrivs i en analytisk form och varje ölkategori har fått 21 unika attribut som skall tas hänsyn till.

Varje resultat resulterar i ett tydligt spindel-diagram som ger en överblick hur ölet presterat i sin smakprofil. 2016 deltog 750 öl i de olika kategorierna och vi deltog med fem produkter och kammade hem två guld för Great White Bulldog Wheat IPA, Sitting Bulldog IPA och två silver för Sleepy Bulldog Pale Ale och Wisby Oaked Porter. I år deltar vi med Easy Rider Non-Alcoholic Bulldog IPA, Bushveld Bulldog IPA, Melon Wit, Valkyrians Välkomst och Sleepy Bulldog Summer Pale Ale.