Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Melon Wit – lansering på systembolaget 2 juni

Vår nyhet Melon Wit finns nu tillgänglig på restauranger, barer och pubar runt om i Sverige.

Witbier är ett typ av veteöl som ursprungligen kommer från Belgien, precis som namnet avslöjar så används vetemalt i ölet men det är oftast betydligt mycket mindre än i tysk veteöl. Det sägs att man först bäörjade brygga witbier under medeltiden och i regel så brukar man fortfarande smaksätta brygderna med t.ex. apelsinskal, kryddor eller annan frukt.

Melon Wit är vår gotländska tolkning av en klassisk belgisk witbier, bryggd med lokalt odlat korn från Binge Gård, specialmalt från Bayern, gotländsk Pale Ale malt och en skvätt Caramel malt. Det är den tyska humlesorten Hüll Melon tillsammans med färskpressad galiamelon som ger ölets fruktiga arom och en nyans av melon i smaken. För att bibehålla så mycket smak och jästarom som möjligt så tappar vi ölet ofiltrerat som också är stiltypiskt för belgiska witbiers.

Melon Wit kommer lanseras på Systembolaget den 2 juni i sortimentet som kallas Tillfälligt Sortiment Lokalt Småskaligt. Till skillnad från det ordinarie beställningssortimentet så kommer man kunna beställa vilket antal flaskor man vill istället för ett minimum av ett kolli (24 flaskor).

Melon Wit är 5.3% och gör sig bäst i goda vänners lag på en soldränkt uteservering, balkong eller terrass men fungerar också utmärkt i kombination med Moules frites, thailändska fish cakes eller sparris och chèvre.