Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Och vinnarna är

Länge var öl något du drack i stora glas på puben. Idag frodas en ölkultur med smak, upplevelse och hantverk i centrum. Det vill Gotlands Bryggeri uppmuntra och utveckla. Därför delar Gotlands Bryggeri varje år ut ett pris, Guldbågen, till fyra krogar som hanterar brygderna med den respekt och kärlek de förtjänar. De som gör det där lilla extra för den goda ölkulturen.
– Är man en krog med ölambitioner är Guldbågen ett pris att sträva efter. I förlängningen ska det ge en boost till ölkulturen i Sverige, säger Johan Spendrup, vd och bryggmästare på Gotlands bryggeri.
I år går priset till fyra otroligt kompetenta och värdiga vinnare, från alla delar av Sverige.

Restaurang Sue Ellen, lillasyster till klassikern Cliff Barnes, i Stockholm är en klassisk ölhall som sticker ut med sin ölkunniga personal och meny med rätter från länder med en lång ölkultur. Utbudet i kranarna bjuder på ständiga, positiva överraskningar. 

– Det är kul att man bli uppmärksammad! Det är en kvalitetsstämpel – vi serverar öl med kvalitet och känsla i, säger ägaren Björn Eriksson om att de har fått utmärkelsen Guldbågen.

På Enjoy och Fiskmagasinet i Norrköping är det gotländskt fatöl som gäller. Maten är hämtad från havet och personalen vet hur man parar ihop rätterna med brygderna, för en väl avvägd måltid.
– Det är ju jätteroligt. Både hedrande och roligt att få den här utmärkelsen. Det är ett bevis på att vi gör något rätt och bra för att främja en bra och bred kunskap om öl. Konkurrensen är ju stenhård
– det är ett stort pris, säger ägare Lars Kalén.

Ölstugan Tullen i Göteborg har med sina sju restauranger en tydlig idé där ölen och det svenska köket står i centrum. De jobbar aktivt med att utveckla sitt ölutbud. Personalen har en stor ölkunskap och ett lika stort ölintresse.
– Det är ju jättekul – en stor ära. Det kom som en överraskning, säger ägaren Mattias Jakob om att de har tilldelats en guldbåge.

I de nordligare delarna av landet har Terassen i Gävle utmärkt sig lite extra när det kommer till ölkultur. De har fyllt kylarna och kranarna med kvalitetsöl från hela världen. Personalen bakom bardisken bjuder gärna på en kunnig jordenruntresa med ölen som kompassnål. Självklart tar resan oss även till Gotland. Ägaren Niklas Svanbom är stolt och glad över att ha tilldelats en Guldbåge
– Jättekul, otroligt kul. Vi är duktiga på öl helt enkelt, utropar han.