Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Vinnarintervju med Fredrick

Fredrick Möller, 41 år, är vinnare i vår tävling En stund av Gotland. Fredrick har haft ett stort intresse för öl och ölbryggning i många år. Förutom hans passion för öl är Fredrick en tvåbarnspappa som jobbar som lagerchef i Eskilstuna. Här nedan kommer en intervju med Fredrick, där han beskriver sin upplevelse på ön och den stora höjdpunkten i form av besöket hos Gotlands Bryggeri.

Först och främst grattis till vinsten Fredrick! Hur är din relation till Gotlands Bryggeri?

Den är genomgående god. Ett exempel är när vi gifte oss på Gotland för 7 år sedan, då hade vi enbart öl från Gotlands Bryggeri. Jag tycker Gotlands bryggeri har ett stabilt sortiment där man vet vad man får i form av god öl.

Hur reagerade du när du fick reda på att du vann En stund av Gotland?

Det var svårt att tro att det var sant. Sedan var det bara ren glädje. Jag hade lite svårt att koncentrera mig på jobbet faktiskt. Det var tusen tankar, allt från vem jag skulle ha med mig till vad jag skulle få uppleva. Valet föll tillslut på att ta med mig min kompis Marcus, som jag visste uppskattar öl lika mycket som jag.

Varför tror du att du vann?

Jag tror att jag blev vald som vinnare då jag har ett gediget ölintresse. Jag kan också ganska mycket om öl, så Gotlands Bryggeri ansåg väl säkert att de skulle få något typ av utbyte. Vi vet ju en hel del om ölbryggning, så vi uppskattade verkligen besöket.

Vad fick du göra under din vistelse på ön?

Vad fick vi inte göra? Vi fick en ingående blick i bryggeriverksamheten, vilket var otroligt intressant. Sedan var det fullt fokus på att uppleva Gotland med restaurangbesök och ett besök till Fårö. Huset där vi bodde var väldigt fint, det låg mitt ute i ingenstans med fantastiskt vackra miljöer. Det finns så mycket på Gotland på så liten yta – det finns helt enkelt något för alla typer av människor.

Vad var det bästa med bryggeribesöket?

Det kändes som att bryggarlaget uppskattade vårt besök. Det kanske inte är så vanligt att så ölintresserade personer som jag och Marcus besöker bryggeriet för guidade visningar, vilket gjorde att det var extra kul även för bryggarlaget. Man märkte att de växlade upp nivån en del när de insåg att vi hade bra koll. Men trots att vi vet en hel del så lärde vi oss massor. Vi fick bland annat lite tips på vad man ska tänka på som hemmabryggare, vilken utrustning som kan vara bra och annat matnyttigt. Vi kom till ön med mycket kunskap om öl, men efter besöket kan jag helt klart säga att vi vet ännu lite mer.