Välkommen till
Gotlands Bryggeri!

Eftersom den här webbplatsen innehåller information om alkoholhaltiga drycker så måste vi försäkra oss om att du är 20 år, eller äldre.

Wisby Lager är äntligen här!

- Även fast vi har utvecklat olika öl i över 20 år så har vi saknat en lager i modern stil. Vår vision med Wisby Lager har varit att utveckla en bärnstensfärgad, modern lager med relativt låg alkoholhalt som - till skillnad från många andra öl av lättare stil - fortfarande är smakrik, beskriver Joakim Eneqvist, en av våra tre bryggmästare, tanken bakom ölen.

Wisby Lager är en fyllig bärnstensfärgad lager med en jämförelsevis låg alkoholhalt på 4,7 %. Smakmässigt kännetecknas den av en lätt maltig karaktär och en klassisk humleton som kompletteras med arom från röda bär så som hallon och körsbär, samt från apelsin.

- Vi har låtit det ta tid att utveckla Wisby Lager och är väldigt stolta över resultatet. Wisby Lager är en kvalitetsöl skapad för oss och alla andra som uppskattar bra öl, säger Joakim Eneqvist.

Wisby Lager går nu att beställa från Systembolaget här. Den nya ölen kommer har artikelnummer 84923-03 hos Systembolaget och kostar 17,90 kr/flaska.